Er zijn veel vakmensen die u kunnen helpen wanneer er vochtproblemen in huis zijn. Voor een lekkage van de leidingen denkt u natuurlijk direct aan de loodgieter. De loodgieter kan met zijn gereedschap en tools vaak in no-time een lekkage opsporen en verhelpen. Een loodgieter kan u echter ook goed adviseren bij vocht bestrijden in huis. Naar schatting hebben een op de vijf huizen vochtproblemen. Het gaat vaak om de wat oudere woningen met een minder goede isolatie. De loodgieter geeft advies voor vocht bestrijden in huis. 

De verwarming niet uitzetten 

Het eerste advies van een loodgieter is om ’s nachts de verwarming niet uit te zetten. Wanneer u de verwarming uitzet dan zal u namelijk het vocht de kans geven om neer te slaan in uw huis.  

Vocht uit de badkamer voorkomen 

Een andere tip voor vocht bestrijden is het aansluiten van een ventilatierooster in de badkamer. Dit zorgt ervoor dat de stoom die vrijkomt bij het douchen niet in de woning blijft hangen. 

Woning beter isoleren 

De loodgieter kan ook snel zien of een woning goed geïsoleerd is. Een slechte isolatie kan problemen met vocht in huis veroorzaken. Een woning beter isoleren is dan ook een goede optie voor vocht bestrijden. 

Ventilatieroosters 

Goed ventileren van de lucht in huis is belangrijk bij het bestrijden van vochtproblemen. Ook de loodgieter weet dit. Met onvoldoende ventilatie zal het vocht niet weg kunnen. Het is dan zaak om dit aan te passen. Zet dagelijks de ramen even open of zorg voor een extra ventilatierooster.  

Professioneel vocht bestrijden 

Indien u zelf niet in staat bent het probleem te verhelpen, schakel dan iemand in voor professioneel vocht bestrijden. Een loodgieter weet waar hij het over heeft. U kunt ons bedrijf inschakelen om vocht in huis te bestrijden. 

Call Now Button