Op het dak van uw woning zit een pijp waardoor de riolering ontlucht wordt. Dit is nodig want als u gebruikmaakt van een afvoer, dan loopt water door de riolering en stuwt hiermee de lucht in de buizen voort. Deze lucht moet ergens uitkomen. Het liefste niet uit een andere afvoer in uw woning, want hierbij komt ook een vieze geur vrij. In woningen wordt daarom een systeem gebouwd dat ervoor zorgt dat de riolering ontluchten via een pijp gebeurt die naar het dak leidt. Daar wordt de lucht vrijgelaten zonder dat mensen last hebben van de stank.

Problemen ontluchting bij regen

Problemen met de ontluchting van de riolering kunnen zich onder andere voordoen bij regen. Gedurende een regenbui kan het namelijk voorkomen dat lucht uit de afvoeren binnen uw woning borrelt. U hoort in dat geval een borrelend geluid uit de afvoer en tevens zal er een stinkende lucht vrijkomen. Dit probleem is een direct gevolg van de regen die buiten valt. Deze omstandigheid zorgt er namelijk voor dat de riolering veel water moet afvoeren. Hierdoor moet zoveel lucht uit het systeem gelaten worden, dat de ontluchtingspijp dit niet allemaal aankan. Het gevolg is dat de lucht vrijkomt op andere plekken, zoals de afvoer in uw keuken of badkamer.

Stank bij uw dakraam voorkomen

De riolering ontluchten kan er ook voor zorgen dat u overlast heeft van stank bij uw dakraam. Deze situatie doet zich het meeste voor bij dakramen en dakkapellen die later op het dak van de woning zijn geplaatst. Hierbij is dan namelijk geen rekening gehouden met de ontluchtingspijp waaruit stinkende lucht wordt vrijgelaten. Als de raam eenmaal geplaatst is, dan is het te laat om hier nog de positie van te veranderen. Toch is het wel noodzakelijk om actie te ondernemen.

Wat kan de loodgieter voor u betekenen

Bij problemen met de riolering ontluchten, moet actie ondernomen worden. Zo kan u bijvoorbeeld in het geval van een borrelende afvoer bij regen, de maatregel nemen om een ontlastput aan te leggen. Als u te laat aan de positionering van de ontluchtingspijp vlakbij uw dakraam heeft gedacht, dan is het nog altijd mogelijk om de pijp voor het ontluchten van de riolering iets te verlengen en deze op een andere plek uit te laten komen. Het zijn werkzaamheden die u het beste aan een loodgieter kunt overlaten. De vakman weet namelijk precies wat er gedaan moet worden en kan ervoor zorgen dat u niet nog meer problemen ervaart.

Call Now Button