Een verstopte afvoer voorkomen, hoe doe ik dat?

Door 17 november 2016Blog
leidingen

Heb je al eens te maken gehad met een verstopte afvoer in huis? In de meeste gevallen gaat een verstopping gepaard met een zeer smerige lucht, een toilet die niet meer goed doorspoelt of het water wat tijdens het douchen in de douchebak blijft staan. Wanneer dergelijke situaties je bekend voorkomen, is de kans erg groot dat je afvoer verstopt zit of verstopt begint te raken. Gelukkig kan onze loodgieter je helpen bij het oplossen van een verstopping, door de afvoer onder een hoge druk door te spuiten. Nog beter is het om een verstopping te voorkomen! In dit artikel vertelt onze loodgieter je meer over het voorkomen van verstoppingen en de stappen die je hierbij kunt nemen.

Het ontstaan van verstoppingen in huis

Verstoppingen in de afvoer ontstaan doorgaans door restafval wat op de bodem van een afvoer achterblijft. Het restafval kan hierbij niet meer door het water in de afvoer worden meegevoerd, waardoor een beginnende verstopping is ontstaan. De ophoping van restafval zal steeds groter worden, met een serieuze verstopping tot gevolg. Reden genoeg om te zoeken naar mogelijkheden om het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden.

Restafval uit de afvoer weren

Er zijn verschillende producten die je kunnen helpen bij het weren van restafval uit de afvoer. Een van deze producten is een zeefje, die je in de gootsteen van de keuken kan leggen. Het zeefje houdt het restafval wat tijdens de afwas vrijkomt tegen, zodat etensresten niet in de afvoer komen. Ook kun je een zogenaamde bladvanger aanschaffen, die je over de regenpijp kunt plaatsen. Hiermee voorkom je dat bladeren en kleine takjes de afvoer in stromen tijdens de herfst.

Zowel het zeefje als de bladvanger kosten bij de meeste bouwwinkels niet meer dan een paar euro. Het laten doorspuiten van de afvoer door onze loodgieter is duurder, waardoor de investering in deze producten sterk aan te bevelen is.