Bent u net terug van vakantie en hangt er een stank in uw huis? Niets is vervelender dan een stank uit de afvoer na een vakantie. Natuurlijk wilt u dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Waar komt de stank vandaan en hoe kunt u die verhelpen? Daarover leest u meer lezen in dit artikel.

Waar komt de stank vandaan?

De stank uit de afvoer na een vakantie wordt veroorzaakt door restafval dat op de bodem van de afvoer is achtergebleven. Wanneer u de afvoer doorspoelt, zakt het afval naar de bodem van de afvoer. Daardoor is het bijna onmogelijk om het afvalwater naar het centrale riool te spoelen. U moet het toilet dan verschillende keren goed doorspoelen om het restafval kwijt te raken. Als u niet goed heeft doorgespoeld voordat u weggaat, zal het restafval tijdens uw vakantie op de bodem van de afvoer blijven liggen. Als de afvoer een tijdje niet gebruikt wordt, zal de afvoer drooglopen. Het resultaat is een stank uit de afvoer na de vakanties.

Stank uit de afvoer, wat nu?

De stank is niet alleen vervelend, maar ook schadelijk voor uw gezondheid. De rioolgeur bestaat namelijk vaak uit een mengsel van waterstofsulfide en methaan. Het ruikt naar rotte eieren en kan hoofdpijn, duizeligheid, kortademigheid, hoofdpijn en zelfs irritatie aan uw ogen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de stank snel te laten verhelpen. U kunt de standaard huis- en keukenmiddeltjes gebruiken, zoals een plopper, afvoerreiniger of zuiveringszout. Als u er niet in slaagt van de stank af te komen, schakelt u een professioneel en erkend rioleringsbedrijf in.

Hoe kunt u rioolstank uit afvoeren na vakanties voorkomen?

Het is vrij gemakkelijk om rioolstank uit de afvoer te voorkomen na uw vakantie. Voordat u weggaat, moet u de afvoer grondig reinigen met een ontstopper. Bovendien is het verstandig om de afvoeren van uw toilet, douche en gootsteen grondig te controleren voordat u op vakantie gaat. Zo kunt u er zeker van zijn dat het restafval naar de centrale rioolafvoer is afgevoerd. Een andere tip is om een laagje olijfolie of slaolie in de afvoer te gieten. Op die manier is er minder kans op een stinkende afvoer.   Blijkt uw afvoer verstopt te zijn? Neem dan contact op met onze loodgieters, wij helpen u graag.

Call Now Button