Detectie en reparatie van een lekkage in Heerhugowaard

Als u last heeft van een lekkage in Heerhugowaard dan kunnen onze professionals u hierbij van dienst zijn. Dit kan bijvoorbeeld een lekkende water- of gasleiding zijn. Het oplossen van lekkages bestaat uit verschillende werkzaamheden. De eerste is het opsporen en detecteren waar het lekkende water precies vandaan komt, vaak is dit de lastigste klus. Nadat het probleem gelokaliseerd is kan er begonnen worden met de reparatie. Hierbij is altijd van belang dat de reparatie in één keer goed uitgevoerd wordt. Immers wilt u natuurlijk niet dat u na een paar dagen weer last heeft van een water- of gaslekkage.

Repareren van lekkende waterleidingen

Wanneer er sprake is van een lekkende waterleiding in uw huis dan is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt. Een dergelijke lekkage kan namelijk grote schade aan uw huis aanbrengen. Waterschade kan schimmel veroorzaken en in het ergste geval de constructie van uw huis aantasten. Een lekkende leiding dat lange tijd onopgemerkt blijft gaat meestal gepaard met houtrot waardoor in het ergste geval u de complete constructie moet. vervangen. Dit soort problemen, die gepaard gaan met hoge kosten, wilt u natuurlijk voorkomen. Neem daarom bij de eerste signalen van een waterlekkage onmiddellijk contact met ons op. Onze specialisten komen vervolgens bij u langs om de situatie te beoordelen.

Repareren van een lekkage in de afvoer

Een lekkage in de afvoer in Heerhugowaard kan op verschillende manieren ontstaan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het op de verkeerde wijze aansluiten van de leidingstukken. Als er speling tussen de leidingstukken voorkomt, kan het vocht via de speling uit de leidingen sijpelen. Buiten de leidingen trekt het vocht in uw muren, vloeren en houten constructies. Door de afvoerleidingen door een loodgieter van ons loodgietersbedrijf aan te laten leggen, is de kans op lekkages minimaal.

Ook kan een lekkage in de afvoer ontstaan zijn bij boorwerkzaamheden. Denk aan een renovatie van de badkamer of keuken, waarbij de afvoer per ongeluk geraakt is. Vaak merkt u een dergelijke lekkage pas als de waterschade al ontstaan is. Door gebruik te maken van een leidingzoeker kunt u makkelijk een lekkage in de afvoer voorkomen. Dit is een klein apparaatje, die een indicatie geeft van de manier waarop de leidingen door uw woning lopen. Zo weet u precies waar u wel, of juist niet kunt boren!

Met spoed een lekkage laten verhelpenlekkage

Heeft u momenteel te maken met een lekkage in de afvoer in Heerhugowaard? Laat de lekkage in dat geval zo snel mogelijk verhelpen. Onze loodgieters bieden u een speciale spoeddienst, die 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken is. Wij sporen de bron van de lekkage voor u op en zorgen direct voor een passende oplossing. Vaak moet de kapotte afvoerleiding vervangen worden, om verdere waterschade tegen te gaan. In sommige gevallen is het mogelijk om een klein rubberen bandje om de leiding te schuiven. Zo wordt de bron van de lekkage afgedekt en kan verdere schade voorkomen worden.

Ervaren krachten

Onze krachten hebben uitgebreide ervaring en zorgen voor een oplossing.

Meedenken en advies

Wij denken graag met u mee en zorgen voor deskundig advies op maat.

Spoedservice

Ook ’s nachts zijn wij bereikbaar voor alle spoedklussen.