Uw doucheput verstopt?

Bij veel mensen komt het vaak voor dat de doucheput verstopt raakt. Niet alleen veroorzaakt dit een onaangename geur, maar het water stroomt ook alle kanten op. Gelukkig kunt u dit probleem op veel manieren oplossen. Het is belangrijk om niet te lang te wachten, anders kan de voor veel problemen zorgen. Als dit gebeurt, bent u verder van huis.

Oorzaken dat uw doucheput verstopt is

Waarom raakt uw doucheput verstopt? De meest voorkomende oorzaak is dat haren en zeepresten die zich ophopen in het riool. Tijdens het douchen vallen vaak veel haren uit. Als de haren na het douchen niet worden verwijderd, kunnen ze in de doucheput vast komen te zitten. Na elke douchebeurt komen er meer haren bij. Op een gegeven moment raakt de doucheput volledig verstopt en begint te stinken. Bacteriën en schimmels kunnen zich hier gemakkelijk vermenigvuldigen en lang overleven. Deze combinatie kan een onaangename stank veroorzaken en ervoor zorgen dat het water niet kan worden weggespoeld.

Hoe voorkomt u dat uw douche verstopt raakt?

Belangrijk is dat u zoveel mogelijk voorkomt dat uw douche verstopt raakt. Hieronder een aantal tips hoe u dit op een effectieve wijze voorkomt:

  • Maak de doucheafvoer regelmatig schoon. Door dit regelmatig te doen voorkomt uw haarophoping en zeepresten
  • Spoel geen vet door de doucheafvoer
  • Een andere goede manier om een verstopte douche te voorkomen is het plaatsen van een afvoerfilter in de doucheafvoer. Deze is eenvoudig dagelijks schoon te maken en het vuil komt niet in de afvoer terecht.

Met een goede en regelmatige reiniging kunt u niet alleen een verstopte douche voorkomen, maar ook lekkage voorkomen. Dit bespaart u niet alleen geur en tijd, maar bespaart u ook de kosten van het inhuren van een loodgieter.

Wat kunt u doen wanneer uw douche verstopt is?

Is uw doucheput nog steeds verstopt? U weet nu wat de mogelijke oorzaak is. U kunt zelf proberen de douche te ontstoppen, maar u kunt er ook voor kiezen om Loodgieter Heerhugowaard in te schakelen. De vakkundige en ervaren loodgieter komt zo snel mogelijk bij u langs om het probleem voor u op te lossen.

De loodgieters zijn snel en deskundig en hebben voor vrijwel elk probleem een oplossing. Ook voor advies kunt u altijd bij hen terecht. Het advies van onze loodgieters is om een verstopte douche zoveel mogelijk te voorkomen door regelmatig uw doucheput te reinigen. Dan blijft de badkamer wel zo fris en aangenaam.

Ervaren krachten

Onze krachten hebben uitgebreide ervaringen zorgen voor een oplossing.

Meedenken en advies

Wij denken graag met u mee en zorgen voor deskundig advies op maat.

Spoedservice

Ook ’s nachts zijn wij bereikbaar voor alle spoedklussen.