Sommige werkzaamheden van de loodgieter lijken makkelijker dan ze zijn. Een voorbeeld hiervan is radiatoren aansluiten. Het lijkt zo’n simpele taak om wat koppelstukken met elkaar te verbinden als de leidingen al op de goede plek uit de muur komen. Toch zijn er talloze kleine dingen die mis kunnen gaan bij het aansluiten van radiatoren op leidingen. Kleine foutjes die uiteindelijke grote gevolgen kunnen hebben. Als u van plan bent om de werkzaamheid zelf uit te voeren dan willen we u graag helpen om deze fouten te voorkomen. De loodgieter deelt daarom de volgende aandachtspunten bij het aansluiten van radiatoren op leidingen.

Radiator ophangen en prepareren

Een radiator aansluiten begint met voorwerp eerst in de juiste positie aan de muur ophangen. Radiatoren moeten op zo’n manier met beugels opgehangen worden dat er tenminste 10 cm ruimte vanaf de grond is en 5 cm vanaf de muur. Dit is om te zorgen voor een goede luchtcirculatie waardoor de warmte zich goed door de kamer kan verdelen. De volgende stap is het prepareren van alle aansluitingen. De thermostaat- en ontluchtingskraan moeten op de radiator gemonteerd worden. Evenals de verbindingsstukken waar de leidingen op aangesloten gaan worden.

Aansluiten op leidingen en nazorg

Nu dat gezorgd is dat de radiatoren op de juiste plek hangen en geprepareerd zijn is het tijd voor het aansluiten op de leidingen. Met speciale knelfittingen kan je nu de aan- en afvoerleidingen op de radiatoren aansluiten. Uiteraard moet hier goede zorg worden besteed aan het voorkomen van lekkages op de verbindingsstukken. Zijn alle leidingen goed aangesloten, dan is het tijd voor nog wat nazorg om er zeker van te zijn dat het verwarmingssysteem goed functioneert. Ontluchten is altijd een must na het aansluiten van radiatoren. Hierna moet ook de drukmeter gecontroleerd worden. Als bijvullen noodzakelijk is, dan moet je hierna ook nog een keer ontluchten.

Call Now Button