Gasslang van goede kwaliteit voor uw fornuis

By 23 juni 2016april 9th, 2024Blog

Wanneer u een verplaatsbaar gasfornuis of een losse kookplaat heeft, is het waarschijnlijk dat het gas via een rubberen slang naar uw fornuis wordt gevoerd. De gasinstallatie is in deze situatie goed toegankelijk, waardoor het niet noodzakelijk is om te werken met een koperen pijp of een roestvrijstalen slang. Wanneer u ervoor kiest om met een rubberen slang te werken, moet u er op letten dat u een slang van goede kwaliteit koopt.

Wanneer vervangen?

De gasslang van uw huidige fornuis is aan vervanging toe wanneer er scheurtjes zichtbaar zijn in de slang. Deze scheurtjes komen voor de dag wanneer u de slang een beetje buigt. Indien er in de slang van uw fornuis scheuren zijn waar te nemen, is het niet aan te raden om lang te wachten met het vervangen ervan. Doet u dit wel, dan bestaat de kans dat er na verloop van tijd gas uit de slang gaat lekken.

Gasslang met keurmerk

gasfornuisIndien u besluit om de slang direct te vervangen, moet u er altijd voor kiezen om een gasslang van dezelfde lengte aan te schaffen. Daarnaast doet u er goed aan om een slang met een keurmerk te kopen. Dankzij dit keurmerk weet u dat de door u gekochte slang van de beste kwaliteit is en kunt u er vanuit gaan dat gevaren tot een minimum worden beperkt.

Call Now Button