Duurzaamheid wordt steeds belangrijker bij de aanschaf van nieuwe elektronische apparatuur voor in huis. Daarbij proberen we ons huis steeds energiezuiniger in te richten, om een verslechtering van milieu en klimaat tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van enkelglas voor dubbelglas, het laten vernieuwen van de dakbedekking, enzovoorts. Dergelijke maatregelen gaan echter niet alleen een verslechtering van het milieu en klimaat tegen, ook zijn ze bijzonder goed voor onze portemonnee.

Naast het vervangen van enkelglas voor dubbelglas en het vernieuwen van uw dakbedekking, kunt u de aanschaf van een warmtepomp overwegen. Uw woning met een warmtepomp verwarmen biedt verschillende voordelen, ten opzichte van het gebruik van een traditionele cv-ketel. In dit artikel vertelt onze loodgieter uit Heerhugowaard u meer over de voordelen die een warmtepomp u biedt.

Lager energieverbruik met een warmtepomp in huis

Het voornaamste voordeel van het gebruik van een warmtepomp, is dat u niet langer afhankelijk bent van gas. Dit type verwarmingsketel werkt namelijk op basis van stroom. In de afgelopen maanden is steeds duidelijker geworden, dat de Nederlandse overheid burgers probeert aan te zetten tot het verminderen van hun gasverbruik. Niet voor niets stapt men steeds vaker over op een inductie- of elektrische kookplaat. Daar komt bij dat het na 1 juli 2018 niet langer verplicht is om een woning van een gasaansluiting te voorzien. Iets wat voorheen wel het geval was. Wanneer u in een woning zonder gasaansluiting komt te wonen, is blokverwarming of verwarming middels een warmtepomp uw enige mogelijkheid.

Een ander belangrijk voordeel aan het gebruik van een warmtepomp is het lagere energieverbruik hiervan. Door het lagere energieverbruik houdt u maandelijks geld over voor andere leuke dingen! Denk aan een etentje buiten de deur, of een investering in een verbetering van de isolatie in huis.

Nieuwe warmtepomp in huis laten plaatsen

CV-ketel combineren warmtepompHet plaatsen van een nieuwe warmtepomp is geen eenvoudige klus. Daarbij zijn deze modellen momenteel nog sterk in ontwikkeling. Een warmtepomp die enkele maanden terug geïntroduceerd is, kan bijvoorbeeld nog relatief veel lawaai maken. Het kan zodoende het overwegen waard zijn, om nog even te wachten met het plaatsen van een warmtepomp als vervanger van uw traditionele cv-ketel. Wel doet u er verstandig aan om u alvast te laten adviseren over de mogelijkheden die u heeft. Onze loodgieters kunnen de warmtepomp niet alleen voor u plaatsen, maar geven u ook graag een persoonlijk advies. Zo wordt het makkelijker om straks een weloverwogen keuze te maken!

Call Now Button