De dagen beginnen langzamerhand korter te worden, de warme truien komen weer uit de kast en men blijft vaker binnen. Het zijn tekenen dat de winterperiode weer begint! In de winter krijgen veel huishoudens te maken met loodgietersproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een geknapte leiding in de tuin, een cv-ketel die niet meer lijkt te werken, een verstopping in de afvoer, enzovoorts. Om de kans op dergelijke problemen te minimaliseren is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. In dit artikel geven we u enkele handige tips om goed voorbereid aan de wintermaanden te kunnen beginnen!

Leidingen afsluiten voor de wintermaanden

In de winterperiode zult u veel minder buiten de deur leven dan u in de lente en zomer doet. Dit betekent dat ook de buitenkranen veel minder gebruikt zullen worden. Wie geeft immers planten water in de winter? Als gevolg hiervan staat het water van de leidingen naar deze buitenkranen een groot deel van de winter stil, waardoor het heel eenvoudig kan bevriezen. Bevroren water zet uit, waardoor de kans groot is dat de leidingen buiten uw woning zullen knappen. U voorkomt dit door de leidingen ruim voor de wintermaanden af te sluiten.

Een cv-ketelstoring voorkomen

Naast het voorkomen van een geknapte leiding is het minstens zo belangrijk om een cv-ketelstoring te voorkomen. U moet er immers niet aan denken, dat u een lange avond of een compleet weekend zonder werkende verwarming komt te zitten. Onze loodgieter kan uw cv-ketel nalopen op een beginnende slijtage aan onderdelen en deze waar nodig direct voor u vervangen. Dit minimaliseert de kans op een cv-ketelstoring! Mocht u onverhoopt toch met een cv-ketelstoring te maken krijgen, dan kunt u onze spoedloodgieter inschakelen voor hulp. De spoedloodgieter vervangt de kapotte onderdelen voor u, zodat uw cv-ketel weer als vanouds zal werken.

Call Now Button