Loodgieter Heerhugowaard worden drukker in de zomer

Door 28 juli 2016Blog

Steeds vaker komen mensen in de winter in de problemen met hun CV ketel. Net wanneer het hard begint te vriezen schakelt heet Nederland de CV ketel in de turbostand. Dat vraagt nogal wat van de ketel, en daarom zien we dat er juist in die tijd veel problemen optreden. De loodgieter Heerhugowaard ziet dit ook in zijn eigen praktijk terug, en raadt daarom aan om al in de zomer het onderhoud te laten uitvoeren. Zo voorkom je dat je in de winter ineens voor verrassingen komt te staan en men in de kou zit zonder CV ketel.

Minder druk in de zomer

Bovendien is het bij de meeste loodgieters een stuk minder druk in de zomer dan in de winter, zo erkent de loodgieter Heerhugowaard. In de winter gaan veel CV ketels stuk, waardoor er dan veel spoedklussen ontstaan. In de zomer is de kans dat een CV ketel stuk gaat stukken kleiner en bovendien zegt de loodgieter Heerhugowaard dat men in de zomer wel een paar dagen zonder CV ketel kan. Men douchet dan bij de buren en bij heel lekker weer zelfs onder een koude douche thuis, maar men heeft in ieder geval geen verwarmde woning nodig.

Preventief onderhoud aan de CV ketel

Loodgieter HeerhugowaardBij preventief onderhoud door de loodgieter Heerhugowaard wordt de ketel volledig nagekeken. Kleine defecten die mogelijk zijn opgetreden worden geheel gerepareerd zodat de ketel weer een poos vooruit kan. Hiermee voorkomt de loodgieter Heerhugowaard vaak dat een CV ketel geheel gerepareerd moet worden omdat ‘ie defect is geraakt. Je bespaart dus een boel geld door preventief onderhoud tijdig uit te laten voeren, maar vaak voelt het toch als een flinke kostenpost.

Ook is het raadzaam om eens per jaar de loodgieter Heerhugowaard de ketel te laten bijvullen en deze opnieuw af te laten stellen. Het rendement kan hiermee verhoogd worden, waardoor je behalve op achterstallig onderhoud, ook nog eens op de energierekening kunt besparen.